3 tips om geld te besparen op inkt

De meest voorkomende printergerelateerde klachten die we horen van lezers zijn die klagen over de hoge kosten van inkt of toner. Ja, inkt kan duur zijn – vooral voor mensen die in grote hoeveelheden printen. Gelukkig zijn er manieren om jouw printkosten in de loop van de tijd te verlagen. Hier bieden we acht geldbesparende afdruktips. De meeste van hen zijn beproefd en waar, maar sommige hebben nadelen of vooraf gemaakte kosten die je zorgvuldig moet afwegen voordat je ze implementeert. Een tip die altijd goed is om kosten te besparen is het aanschaffen van huismerk toners, zoals bijvoorbeeld deze HP 364XL. Het is ook goed om een ​​algemeen idee te hebben van hoeveel je elke maand of zelfs elk jaar afdrukt (persoonlijk of voor jouw bedrijf), aangezien het gebruik speelt in welke tips voor jouw specifieke situatie zullen werken.

Als sommige van deze suggesties vanzelfsprekend lijken, negeer ze dan en wees dankbaar dat je al op de goede weg bent. Jouw no-brainer kan de besparing van iemand anders zijn.

1. Breng jouw brochuredruk in eigen beheer

Sommige kleurenlasers zijn in staat om afbeeldingen, foto's en / of tekst af te drukken met een kwaliteit die geschikt is voor gebruik in basismarketinghandouts of brochures. Het kopen van een hoogwaardige laser- of LED-printer kan de noodzaak en kosten van het verzenden van die materialen naar een drukkerij verminderen of elimineren. Investeren in een dergelijke printer zal zichzelf in de loop van de tijd terugbetalen en vervolgens kostenbesparingen opleveren, evenals het gemak van 24/7 on-demand printen.

2. Koop een printer met lage kosten per pagina

Veel printers hebben een lage stickerprijs, maar als je rekening houdt met de inktkosten, betaal je er op de lange termijn mogelijk meer voor. Inkt- of tonerkosten zijn doorgaans omgekeerd evenredig met de prijs van een printer; high-end laserprinters hebben vaak zeer lage kosten per pagina, terwijl budgetinkjetprinters vaak hoge inktkosten hebben. Maar zelfs voor printers binnen een bepaalde prijsklasse kan er een aanzienlijke variatie zijn in de lopende kosten. Het loont om je onderzoek te doen, zodat je niet vast komt te zitten met een printer met te hoge inkt- of tonerkosten.

3. Koop een printer met een automatische duplexer

De meeste zakelijke printers die tegenwoordig worden verkocht – en ook veel consumentenprinters – bevatten (of bieden als optie aan) een automatische duplexeenheid, waarmee je op beide zijden van een vel papier kunt afdrukken. Verschillende leveranciers verkopen hun laserprinters nu met dubbelzijdig afdrukken als standaardmodus. Dubbelzijdig afdrukken (dubbelzijdig) is zowel milieuvriendelijk als zuinig, omdat het jouw papierverbruik kan verminderen en bijna de helft kost. Onthoud dat wanneer je enkelzijdige documenten moet afdrukken, je de driverinstelling wilt wijzigen in enkelzijdig afdrukken. Het is ook belangrijk op te merken dat dubbelzijdig afdrukken wat langzamer is dan enkelzijdig afdrukken voor een bepaald document, omdat de duplexer de pagina moet omdraaien om op de achterkant af te drukken.

Geef een reactie