Corona crisis: versnelde verschuiving naar online

Onze wereld wordt steeds meer online, op het internet ingericht. Hiermee vertel ik jou natuurlijk helemaal niets nieuws, maar waarom wijd ik vandaag een hele blogpost aan dit onderwerp? Door de huidige Corona crisis zijn al deze ontwikkelingen in een sneltreinvaart komen te liggen. Het volledig leven in een online wereld en een internet economie wordt steeds meer en steeds sneller onze dagelijkse realiteit. Lees snel verder voor meer!

Dagelijks leven online

Hoewel wij natuurlijk al gewend zijn om heel veel van onze dagelijkse dingen op het internet te regelen, heeft de huidige crisis toch wat dingen veranderd. Natuurlijk regelde jij al jaren je bankzaken online en ook je schoenen en kleding bestel je gewoon in een een webshop. Toch zijn we gewend om onze dagelijkse boodschappen gewoon in de supermarkt te doen, even naar de bakker om de hoek te lopen voor heerlijk ruikende verse broodjes en om een hapje en drankje te doen in een plaatselijk restaurant of café. Al deze mogelijkheden zijn op het moment zeer beperkt of in zijn geheel niet meer mogelijk door de lock-down. Als gevolg van de strenge maatregelen zie je dan wel weer dat heel veel ondernemers creatief aan de slag gaan om hun zaak te redden. Restaurants sluiten zich massaal aan bij online bezorgservices, culturele sectoren beginnen online services aan te bieden om het hoofd boven water te houden, winkels starten een webshop of boodschappen worden thuisbezorgd.

Online werken

Nu we niet meer naar kantoor kunnen gaan, werken we ook online. Heel veel mensen hebben de afgelopen voor het eerst gebruikgemaakt van online videocall diensten zoals Skype, Zoom of Hangouts. Ook dit heeft een positief effect voor de digitale wereld. Bedrijven met een typische vergadercultuur ontdekken nu hoe efficiënt en makkelijk het kan zijn om op deze wijze te werken en veel tijd over te houden om echt werk te verzetten. Natuurlijk zijn er veel bedrijven die de crisis niet gaan overleven, maar er zijn ook bedrijven die nu juist enorm goed draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan flitshandelaren, waarbij de werknemers zelfs op kantoor overnachten om de werkzaamheden bij te kunnen houden. Hierbij hoop ik natuurlijk dat dit op een gezonde manier gebeurt, maar ik kan me ook zo voorstellen dat ze hun heil zoeken in drugs. Ervaar jij een enorme werkdruk en wordt het steeds lastiger om van drugs af te blijven? Neem dan contact op met verslavingszorg voor hulp en een behandeling drugsverslaving

Entertainment op het internet

Men verveelt zich sneller nu je niet zomaar de deur uit mag gaan. Veel mensen spenderen daarom nu extra veel tijd op het internet. Bijvoorbeeld om Netflix te kijken, maar ook om online spellen te spelen of te pokeren.

Zo zie je maar weer, de crisis heeft ook een paar voordelen voor online. Wij zijn benieuwd waar het naartoe gaat en houden de situatie nauwlettend in de gaten!

Geef een reactie