Een nieuwe douchecabine of bad online bestellen?

tegenwoordig is een badkamer niet compleet zonder douchecabine. Elk Nederlands huishouden is in het bezit van zo'n cabine en volgens statistieken gaan mensen gemiddeld 0.8 keer per dag onder de douche. Dat is bijna dagelijks! Een bad is een stuk minder populair, zo blijkt. Slechts 40% van de huishoudens in Nederland heeft een bad tot zijn of haar beschikking en gemiddeld wordt zo'n bad ook maar eens in de twintig dagen gebruikt. Wanneer het bad wordt gebruikt, zitten mensen daar vaak wel langer in dan dat ze onder de douche zouden staan. Twijfel je nog over de aankoop van een douchecabine of een bad? Lees verder om de voordelen van beide opties te lezen.

 

Voordelen van een douchecabine

De aparte douchecabine kent een groot voordeel in tegenstelling tot het plaatsen van een douchekop in de badkuip. Zo hoef je namelijk nooit meer over dat vervelende badrandje te stappen voordat je in de douche staat. Daarnaast is er geen gehannes meer met plakkerige douchegordijnen, doordat de douchecabine voorzien is van een deur die je zelf open en dicht kan doen. Dit is vooral voor mensen die slecht ter been zijn een perfecte uitkomst om toch nog te kunnen douchen. Een ander voordeel aan de douchecabine is dat er geen wachttijd aan verbonden zit. Draai de kraan aan en binnen enkele seconden stroomt er heerlijk warm water uit de douchekop. Draai de knop dicht en je bent klaar. 

 

Voordelen van een bad

Naast het hebben van een douchecabine, is er ook de mogelijkheid om een bad in de badkamer te laten plaatsen. Het bad tovert de badkamer om tot een heuse wellness waar je in je eigen rust kan genieten van een zen-gevoel. Terwijl je het bad vol laat lopen, heb je de keuze uit heerlijke producten om in het water te doen om zo dat gevoel van een spa nog meer te versterken. Zodra het bad gevuld is kan de kraan uit en kan je zolang als je wil genieten van het warme water. 

 

Douchecabine of bad?

Heb je al een keuze kunnen maken? Het is natuurlijk niet nodig om te kiezen, je kan altijd de beslissing nemen om zowel een douchecabine als een bad in je badkamer te laten plaatsen. Wanneer jouw badkamer die ruimte niet biedt, is er altijd nog de mogelijkheid om een douchekop boven je badkuip te laten plaatsen. 

Geef een reactie