Een nieuwe hond? Haal nu alles in huis

Hoewel er inmiddels weer wat meer op kantoor gewerkt wordt, is de standaard nog steeds om thuis te werken. Aan het begin was dit voor iedereen even wennen, maar inmiddels is het alweer heel normaal geworden. Bovendien beginnen zowel werknemers als werkgevers er steeds meer voordelen van in te zien. Zo heb je meer tijd met je gezin en/of je huisdieren! Waar die vroeger een hele dag op je moesten wachten, kan je nu makkelijk tussen je online meetings door even een gezamenlijke pauze nemen. Zo kan je bijvoorbeeld even een wandeling met je hond maken. Je huisdier vindt deze extra aandacht waarschijnlijk alleen maar fijn! Veel mensen hebben in deze tijd ook een nieuwe hond in het gezin opgenomen. Wil jij ook een hond aanschaffen maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt? Deze blog help je een beginnetje te maken.

Halsband of tuigje

Sommige mensen hebben het geluk een enorm grondstuk te hebben. Dit is natuurlijk ideaal voor een hond: deze kan hier heerlijk spelen! Maar niet iedereen heeft deze luxe en er zijn genoeg gelukkige honden in een appartement in de stad te vinden. Mocht je niet de ruimte hebben dat je hond zich genoeg kan vermaken op je eigen erf, dan is het natuurlijk erg belangrijk om lekker veel te wandelen. Hiervoor heb je wel een halsband of tuigje nodig. Een halsband is misschien de eerste optie waar je aan denkt, maar tuigjes hebben zeker een aantal voordelen! Zo heb je met een tuigje veel betere controle over je hond. Waar de nek van je hond anders erg belast wordt bij een halsband, wordt met een tuigje de druk van het trekken verdeeld over de borstkas. Daarnaast kunnen tuigjes passend gemaakt worden door middel van riemen en gespen en kan deze een aantal extra’s bevatten zoals reflecterende strepen of een zaklamphouder. Echt een aanrader als je de hond ’s avonds nog moet uitlaten! Ook kan je het tuigje personaliseren. Zo heeft julius k9 bijvoorbeeld leuke labels om op het tuigje te plakken.

Mand

Na zo een mooie lange wandeling, zal je hond waarschijnlijk lekker moe zijn. Dan is niets heerlijker dan om in een fijne mand te kunnen gaan liggen! Hierbij is het vooral erg belangrijk om een juiste maat te kopen. Als indicatie voor hoe groot het liggend oppervlak moet zijn, kan je het beste de lengte van de hond meten van de neus tot het begin van de staart en daar ongeveer 10 cm bij op te tellen. Ook bestaan er verschillende soorten manden. Zo heb je de traditionele manden, maar kan je ook kiezen voor een bank of een kussen. Op internet is er genoeg te vinden dus kijk vooral wat het beste bij je hond past!

Geef een reactie