Ga je een tablet kopen? Wij hebben 3 tips voor je.

Tegenwoordig is een tablet niet meer weg te denken uit het hedendaagse beeld. Het beeld iets groter dan je mobiele telefoon, maar kleiner dan een laptop en super makkelijk mee te nemen. Ook is een tablet ideaal als je even een filmpje wilt kijken op de bank en een ander gezinslid is al een programma aan het volgen op de televisie. Maar naast het volgen van een tv of serie kun je een Ipad voor vele andere dingen gebruiken zoals boeken lezen, werken, gamen en de apps die niet meer op je telefoon passen. Vandaag vertel ik meer over de tablet en geef ik een aantal tip voor een tablet kopen weg. 

Geschiedenis van de Ipad 

In 2010 heeft Apple groot succes behaald met de lancering van de eerste Ipad. Maar echt nieuw was het idee niet. Als we jaren terug gaan dan zien we dat er in 1992 de zogenaamde PDA (Personal Digital Assistants) op de markt werden gebracht. Dit is een kleine touchscreen computer waarvan de rol eigenlijk is overgenomen door smartphones. In 2001 kwam Microsoft met de tablet PC’s. Dat is zo’n touchscreen laptop met een onhandig pennetje. Het nadeel van dit scherm was dat het onnauwkeurig was en daardoor niet zo gebruiksvriendelijk. Daarna volgde nog een paar exemplaren en ook bijvoorbeeld de E-reader die veel weg heeft van de Ipad. Maar Apple was het bedrijf die een tablet kon ontwikkelen die bij iedereen in de smaak viel. Daarna hebben vele bedrijven het idee gevolgd en daarom vind je nu heel veel verschillende varianten op de markt. 

Budget 

Een Ipad vraagt om een beste investering. Gelukkig zijn er nu dus ook heel veel andere fabrikanten die goedkopere tablets aanbieden. Zo kun je al een goedkope tablet krijgen vanaf €200. Stel daarom een minimaal en maximaal budget vast waar tussen je wilt zoeken. Vervolgens kun je de kwaliteiten tegen elkaar afwegen. 

Wat wil je met de Ipad doen?

Ga je de Ipad gebruiken voor foto en videobewerking? Dan heeft de Ipad veel geheugen nodig zodat je veel bestanden kunt opslaan en de benodigde apps kunt downloaden. Gebruik je de tablet af en toe om een filmpje te kijken of het nieuws te lezen? Dan heeft het eigenlijk geen specifieke eisen nodig en kun je iedere tablet kiezen die je wilt. 

Grootte 

Ook erg belangrijk om te bepalen als je een tablet gaat kopen is of je een groot of klein formaat wilt. Gebruik je de tablet vooral thuis op de bank? Dan is een grootte wel prettig zodat je series en films lekker relaxt kunt kijken. Neem je de tablet veel mee in je tas? Dan zou je beter voor een iets kleiner formaat kunnen kiezen. 

 

Heb jij een tablet en ben je er tevreden over? Laat ons de plus- en minpunten weten van jouw type tablet in de reacties.

Geef een reactie