Game PC of Gaming Laptop?

De gamewereld is big business en telt wereldwijd meer dan 2 miljard gamers. Waar je voorheen altijd een vaste verbinding met het internet nodig had zijn er tegenwoordig steeds meer portable game consoles verkrijgbaar. Deze worden elk jaar krachtiger en dus elk jaar interessanter om aan te schaffen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een Game pc of een gaming laptop  

 

Voor- en nadelen Gaming Laptop

Allereerst is het grootste voordeel van een gaming laptop dat je hem overal mee naartoe kan nemen. Door de technologie van tegenwoordig zijn deze laptops steeds krachtiger en is de batterijduur vele malen langer dan een aantal jaar geleden. Dit maakt een gaming laptop erg aantrekkelijk. Je bent dan niet meer afhankelijk van de locatie waar je bent of waar je wilt zijn. Ben je veel van huis of wil je regelmatig bij vrienden gamen dan is een gaming laptop ideaal. Qua prijs kan een geavanceerde gaming laptop duurder zijn dan een game pc. Dit komt vooral omdat een gaming laptop compacter gebouwd is een game pc meer ruimte heeft. Dit wil niet zeggen dat je een gaming laptop niet kan uitbreiden maar je wordt wel beperkt. Het idee van de gaming laptop verdwijnt ook zodra je een extra scherm meeneemt of externe hardware. 
 

Voor- en nadelen Game PC

Waar een laptop makkelijk mee te nemen is, kan dit met een Game PC niet. Het zou wel kunnen maar het is niet ideaal om telkens je gehele setup mee te nemen en te installeren. Een Game PC is daarom minder mobiel maar over het algemeen vele malen krachtiger. Het grote voordeel van een Game PC is dat je de hardware kan uitbreiden. Zo kan je een groter en beter scherm gebruiken, een snellere processor inbouwen, de PC beter koelen en een geavanceerdere videokaart inbouwen. Hierdoor kan je andere gamers het nakijken geven als jij gewoon weg sneller bent dan de ander. Een Game PC kan voordeliger zijn dan een gaming laptop maar in de praktijk breiden fanatieke gamers hun setup graag uit wat de nodige kosten met zich mee brengt. 
 

De beste keuze

Er is eigenlijk geen beste keuze. Dit is per persoon afhankelijk van een aantal zaken. 

  • hoe vaak game je

  • hoe fanatiek game je

  • hoe vaak game je buiten de deur

  • Wat is je budget

 

Een gaming laptop kan veel kosten en een game pc voordeliger met een betere setup, maar een game pc kan ook aardig in de kosten lopen zodra de hardware wordt uit gebreidt. Wil je optimaal gamen en alle tegenstanders het nakijken geven, dan is een game pc misschien de beste optie. Mochten er in de toekomst snellere processoren en videokaarten beschikbaar zijn, dan heb je kans dat je deze in je game pc kan inbouwen. Dit is bij een gaming laptop nog wel eens lastig waardoor je misschien na een aantal jaar al een nieuwe zal kopen. In ieder geval zal je met beide opties veel plezier beleven, thuis of onderweg.

Geef een reactie