Gaming pc vs een normale pc

Ben jij fanatiek gamer op je pc en denk je erover na om een gaming pc aan te schaffen? Of wil je liever nog gebruik maken van je huidige pc? Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een gaming pc. Niet alle gamers maken gebruik van een gaming pc, het is ook niet noodzakelijk om een gaming pc te gebruiken voor de meeste games. De voornaamste verschillen tussen een gaming pc en een normale pc behandelen we in dit artikel. 

Prijs

Misschien wel het belangrijkste verschil voor iedere consument; de prijs. De prijs van een gaming pc en een normale pc kunnen behoorlijk verschillen. Toch kun je al een gaming pc voor zo’n 300 tot 400 euro krijgen. Deze pc is dan wel minimaal geupgrade in vergelijking met andere gaming pc’s. De voornaamste reden om te kiezen voor een gaming pc moet ook niet de prijs zijn maar het gebruik. Welke spellen wil je spelen? Hoe vaak speel je video games en hoe fanatiek gamer ben je? Dit zijn allemaal afwegingen die je moet maken om tot een goed besluit te komen. Bij het aanschaffen van een gaming pc gaat het voornamelijk om de sterkte van de hardware die je wilt toevoegen. Dit bepaalt voornamelijk de prijs. Hoe sneller en sterker de hardware, hoe duurder de pc. Maar niet voor elke game is de laatste generatie hardware nodig. Denk daarom goed na over hoe vaak je gamed en hoe fanatiek je bent. Als je iedereen het nakijken wilt geven is het misschien een overweging om snellere hardware te kopen maar dit zal je wel gaan merken in de prijs.

Videokaart

De videokaart bepaald de frame rate. Dit wel zeggen hoeveel frames er per seconde verwerkt kunnen worden. Bij een gaming pc betekent dit, hoe meer frames hoe sneller de game ervaring. Ook voor ‘normale’ pc’s kun je er voor kiezen om een sterke videokaart te nemen die standaard is ingebouwd. Bij een gaming pc’s kies je zelf een videokaart en doen gamers er vaak nog een stapje er bovenop om sneller te kunnen gaan dan de standaard videokaarten. 

Processor

Naast de videokaart bepaald de processor de snelheid van je pc. Een sterke processor kan sneller rekenen waardoor je dus beter en sneller kunt gamen. Standaard is een i5 processor. Wil je snel kunnen gamen dan is een i7 processor wel noodzakelijk. Een i5 processor doet ook zijn werk maar waarschijnlijk hebben je tegenstanders wel een i7 processor waardoor zij jou het nakijken geven. Ook hier zit weer verschil. Zo heb je sterkere i7 processors en goedkopere. 

Het is een lastige keuze, een sterke standaard pc kan je heel ver brengen. Weeg dus af hoe vaak een fanatiek je gamed en wat je budget is. Kom je er alsnog niet uit? Laat je adviseren door een expert en vertel hem of haar waar je de pc voor wil gebruiken. Veel game plezier!

Geef een reactie