Gelukkig stond ik er niet alleen voor

Aan het begin van vorige zomer heb ik te maken gekregen met een vervelende situatie dat een aantal maanden heeft voortgeduurd. Ik zal in dit blog je daar een korte samenvatting van geven. Rond de lentemaanden is ieder jaar weer de start van het festivalseizoen en daar kijk ik altijd erg weer naar uit. Ik werk voor een bedrijf dat festivals zowel opbouwt als afbouwt. Het is zwaar werk, maar ik vind het erg leuk om te doen. Een bijkomend voordeel is dat ik vaak kaartjes kan kopen met korting en soms komt het voor dat ik en mijn collega’s kaartjes cadeau krijgen. Het is gaaf om te genieten op een festival die ik samen met collega’s ook heb mogen opbouwen. Soms gaat er wel eens iets fout en aan het begin van vorige zomer is mij iets overkomen.

Wat is er gebeurd?

Tijdens het opbouwen van een rock festival werd ik ingezet om zware metalen buizen te monteren. We hebben ons tijdens het werk te houden aan strenge arbeidsvoorwaarden. Zo moeten wij altijd beschermde kleding dragen en volgens bepaalde richtlijnen te werk gaan. Dat is erg belangrijk om veilig en goed ons werk uit te voeren. Het is namelijk ook voor eigen belang om hoofdbescherming te dragen, want we werken met zware voorwerpen en dat moet niet op je hoofd terecht komen. Zelf zorg ik er altijd voor dat ik goed beschermd ben. Echter mocht dat het ongeluk niet doen voorkomen. Ik ben van een hoge stijger gevallen en hard op de grond terecht gekomen. Door de val heb ik lichamelijk letsel opgelopen en kon ik een aantal maanden niet mijn beroep of sport uitoefenen. Ik heb van de val een aantal maanden moeten revalideren.

Niet alleen het lichamelijk letsel

De revalidatie duurde in totaal bijna vier maanden en dat verging mij erg moeizaam. Ik heb te maken gehad met veel pijn en hoge ziektekosten. Echter werd ik wel goed bijgestaan door familie, vrienden en een aantal collega’s. Tijdens de revalidatie werd ook een juridisch proces gestart met betrekking op het bedrijfsongeval. Voor het juridisch proces heb ik contact opgenomen met een letselschade advocaat in Zwolle, zodat ik werd voorzien van professioneel advies op maat. De advocaat beschikte over de juiste kennis en dat was erg waardevol voor mij. Zonder een advocaat stond ik er alleen voor, was het juridisch proces veel moeizamer gegaan en kon ik mij minder goed richten op de revalidatie. Daarom ben ik erg blij dat ik ervoor gekozen heb om een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Geef een reactie