Samen LCS kijken

Een tijdje terug, voor alles op slot ging hadden mijn vrienden en ik een goede avond met LCS kijken. Voor wie niet weet wat de LCS is, dit zijn de officiële toernooien voor het spel League of Legends. Hier komen de beste spelers bijeen om hun vaardigheden te beproeven. League of Legends is groot, heel groot. Elke maand loggen 32 miljoen unieke spelers in om het spel te spelen. Zo een grote groep spelers betekent dat als je jezelf tot de hoogste echelons wilt rekenen je heel erg goed moet zijn. Er zijn minder dan 1000 spelers die ook maar enigszins kans hebben om in de LCS te verschijnen. Zo een grote groep spelers betekent niet alleen felle competitite, dat brengt ook een grote prijzenpot met zich mee. In totaal is er zo een 6,8 miljoen verdeeld vorig jaar onder de teams van vijf, serieus geld. De winnaar van het wereldkampioenschap pakt vaak een derde daarvan.

Trainen

Om zo goed te worden moet je meer doen dan alleen veel spelen. Je moet gericht spelen. Professionele speler op dit niveau en aspiranten spelen gemiddeld zo een 10 uur per dag. Het voordeel van digitaal spelen is dat je minder snel uitgeput raakt. Stel je maar eens voor dat een professionele voetballer als training elke dag 6 wedstrijden zou spelen als training, gekkenwerk. Maar dat is hoe dat gaat in E-sports, je bent de beste of je bent het niet. Maar net zij ik dat je ook gericht moet spelen. Naast dat daadwerkelijke spelen zijn er ook nog strategiesessies. Daar wordt voor de volgende match uiteengezet welke dingen je gaat uitproberen of oefenen. Daarnaast wordt de vorige match uitgebreid geanalyseerd om leermomenten te vinden. Tenslotte worden ze af en toe ook losgelaten in het wild. Dan trainen ze onder een alias om een gevoel te krijgen voor individueel spel en om te ervaren wat spelers in het algemeen te doen. Een manier om de strategie van binnen te begrijpen. Enfin, dat levert spektakel op het beeldscherm op

Kijken

We kwamen met zijn allen bijeen en de schermen werden opgesteld. Iedereen had een monitor mee, de HDMI kabels gingen erin en de popcorn uit de magnetron. We hadden in de middag ervoor samen zelf gespeeld. Dat bied altijd een goed ijkpunt om te begrijpen hoe groot het verschil is tussen wat je op het scherm ziet en wat je zelf kan. Dat was die avond ook duidelijk, het was weer een prachtig spektakel.

Geef een reactie